کد خبر 1672708
تاریخ انتشار: ۱ دی ۱۴۰۳ - ۱۲:۴۸
آلودگی هوا

سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران درباره تفاوت شاخص‌های اعلامی وضعیت آلودگی هوا در شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران و سازمان محیط زیست توضیحاتی ارائه کرد.

به گزارش مشرق، فاطمه کریمی، درباره تفاوت شاخص‌های اعلامی وضعیت آلودگی هوا در شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران و سازمان محیط زیست، اظهار کرد: در زمان حاضر، شهرداری تهران ۲۱ دستگاه سنجش کیفیت هوا در مناطق مختلف دارد و حدود ۱۴‌ ایستگاه نیز تحت نظر سازمان محیط زیست است.

وی ادامه داد: راهبری دستگاه‌های شهرداری از طریق شرکت کنترل کیفیت هوا انجام می‌شود و دستگاه‌های سازمان محیط زیست نیز از طریق این سازمان نگهداری و پایش می‌شوند، اما تمامی اطلاعاتی که به‌عنوان شاخص‌های روزانه و ۲۴ساعته منتشر می‌شود، از میانگین داده‌های دستگاه‌های شهرداری و سازمان محیط زیست استخراج می‌شود.

سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران تصریح کرد: نگهداری، پایش و جمع‌آوری اطلاعات در شهرداری به‌صورت کاملاً تخصصی انجام می‌شود و دقت کاری در این مجموعه از درجه بالاتری برخوردار است؛ البته، شاخص‌ها معمولاً تفاوت معناداری ندارند اما با توجه به اینکه تعداد دستگاه‌های شهرداری تهران بیشتر از دستگاه‌های سازمان محیط زیست است، به‌طورطبیعی اگر اختلاف یا خطایی در اطلاعات دریافتی وجود داشته باشد، این اختلاف‌ها به‌دلیل میانگین‌گیری به حداقل می‌رسد.

کریمی در پاسخ به این سؤال که آیا در جلسات کمیته اضطرار آلودگی هوا، شاخص آلودگی هوا که در سایت محیط زیست منتشر می‌شود ملاک عمل قرار می‌گیرد یا شاخص شهرداری، گفت: طبق قانون هوای پاک، جلسه کمیته اضطرار آلودگی هوا در استانداری زمانی تشکیل می‌شود که شاخص آلودگی هوا طی ۲۴ ساعت بالای ۱۵۰ قرار گیرد، همان‌طور که هفته گذشته در تهران شاهد آن بودیم.

وی افزود: در این جلسات، نمایندگانی از وزارت بهداشت، شهرداری، سازمان هواشناسی، اورژانس، محیط زیست، آموزش و پرورش و سایر نهادها حضور دارند و گزارش ارائه می‌دهند؛ شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران نیز یکی از گروه‌های گزارش‌دهنده است و گزارش وضعیت فعلی و پیش‌بینی وضعیت ۲۴ یا ۴۸ ساعت آینده را بر اساس مدل‌سازی‌های انجام‌شده در شرکت ارائه می‌دهد.

سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای تهران گفت: سازمان محیط زیست نیز در این جلسات مشارکت دارد و گزارش ارائه می‌کند، اما همان‌طور که ذکر شد، به‌دلیل تعداد بیشتر دستگاه‌های سنجش کیفیت هوا و دقت بالاتر این دستگاه‌ها، استانداری معمولاً اطلاعات ارائه‌شده توسط شرکت کنترل کیفیت هوا را ملاک عمل قرار می‌دهد.

وی اضافه کرد: کیفیت و اطلاعاتی که شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران منتشر می‌کند به هیچ وجه تغییر یا دخل‌وتصرفی در آن صورت نمی‌گیرد و بر اساس تکنولوژی پیشرفته روز دنیا پردازش می‌شود.

کریمی در بخش دیگر سخنان خود گفت: یکی از روش‌های مورد استفاده برای نمایش وضعیت آلودگی هوا به شهروندان، مبتنی بر داده‌های حاصل از سنجش ایستگاه‌های زمینی است که بر اساس اندازه‌گیری مستقیم آلاینده‌ها در محیط واقعی، مقادیر واقعی آلاینده‌هایی مانند ذرات معلق را در زمان واقعی انجام می‌دهد.

وی افزود: این روش معمولاً به‌عنوان استاندارد مرجع برای تحلیل آلودگی هوا استفاده می‌شود و برای ارزیابی‌های محلی، تصمیم‌گیری‌های سریع و انجام اقدامات پیشگیرانه بسیار مناسب است.

وی خاطرنشان کرد: روش دیگر، شبیه‌سازی و پیش‌بینی وضعیت آلودگی هوا با استفاده از مدل‌های ریاضی، تصاویر ماهواره‌ای، داده‌های هواشناسی و تخمین‌های الگوریتمی است؛ این روش تصویری کلی از کیفیت هوا در مناطق وسیع‌تر ارائه می‌دهد و بیشتر برای پیش‌بینی وضعیت آلودگی هوا در آینده یا مناطقی که پوشش ایستگاه زمینی ندارند، کاربرد دارد.

سرپرست شرکت کنترل کیفیت هوای شهر تهران گفت: این دو روش به‌عنوان مکمل یکدیگر عمل می‌کنند، اما از نظر دقت و کاربرد تفاوت دارند و در استفاده از آن‌ها باید این تفاوت‌ها در نظر گرفته شود.

وی خاطرنشان کرد: گزارش‌هایی که توسط شرکت کنترل کیفیت هوا در خصوص وضعیت غلظت و شاخص آلودگی هوا تهیه می‌شود، مانند سایر کشورهای دنیا، مبتنی بر استفاده از ایستگاه‌های سنجش کیفیت هواست که مجهز به تجهیزات پیشرفته و به‌روز اندازه‌گیری غلظت آلودگی هوا هستند.

کریمی ابراز کرد: در این ایستگاه‌ها، سنجش غلظت آلاینده‌ها در نزدیکی ایستگاه به‌صورت مستقیم و واقعی انجام می‌شود و این اندازه‌گیری تحت‌تأثیر شرایط محلی مانند ترافیک اطراف ایستگاه قرار دارد؛ عملکرد دستگاه‌ها به‌طور روزانه رصد می‌شود و کالیبراسیون و تعمیر آن‌ها طبق پروتکل‌های سختگیرانه و مبتنی بر استانداردهای تولیدکنندگان تجهیزات انجام می‌شود.

منبع: تسنیم

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس